Sådan en flødegullasch kan man blive afhængig af: Det hele står og simrer i lang tid, og på den måde fremkaldes den maksimale aroma 🍓
Til 4 personer. Tilberedning,
1 time 10 min.
# Ingredienser
20 g tørrede rørhatte
2-3 løg
4 fed hvidløg
1 kg kalveinderlår
salt og peber
3 spsk olie
30 g hvedemel (3 spsk)
4 dl kalve- eller hønsebouillon
2½ dl piskefløde
250 g champignoner
20 g smør
1-2 spsk citronsaft
* Tilberedning
1. Rørhattene sættes i blød i 2 dl vand.
Løg og hvidløg hakkes fint.
Kalvekødet skæres i terninger og krydres med salt og peber.
2. Olien varmes op i en gryde, og kødstykkerne brunes
portionsvis ved stærk varme på alle sider.
Kødet tages op af gryden og stilles til side.
Løg og hvidløg steges glasagtige i gryden ved middel varme.
Knug væden ud af rørhattene, men gem vandet til senere.
Svampene tilsættes løgene på panden.
Melet drysses over, og der røres godt.
Kød, bouillon og vandet fra rørhattene hældes i gryden.
3. Gullaschen står og simrer ved middel varme med
næsten lukket låg i 45 minutter.
Fløden hældes ved, og gullaschen simrer videre uden låg i
15-20 minutter.
4. Champignonerne gøres i stand og dampes i smør, før
de hældes i gullaschen 10 minutter før retten er færdig.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Energi pr. portion: 55 g protein, 38 g fedt, 10 g kulhydrater
= 604 kcal (2527 kJ)
KØDTERNINGER
Kalvekødet skæres først i skiver med en skarp kniv og
derefter i mundrette stykker.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.