Asiatisk gryde med svinekød og kinakål opskrift. Den kan
sagtens laves med kylling eller oksekød-strimler i stedet for.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
300 g kogt skinke
eller hamburgerryg
1-2 kinakål
2 små porrer
25 g smør/margarine
salt og peber
300 g grønne bønner
8 små tomater
2 dl bouillon (af
terning)
½ bdt persille
* Fremgangsmåde:
1. Skyl kinakålen og
skær den i strimler på tværs.
Skyl porrerne
grundigt og skær dem i ringe.
2. Smelt smørret i
en stor gryde og svits porreringene.
3. Skær skinken i
tynde strimler, der blandes med porrerne.
Kom kinakålen i og
vend den sammen med det øvrige.
4. Skær bønnerne i
mindre stykker og skær tomaterne en gang over.
Læg det øverst i
gryden.
Drys med salt og peber og hæld bouillon over.
5. Læg låg på og lad
retten snurre i 10 min.
Vend det hele med en
grydeske og lad retten koge videre i 5-10 min., til grønsagerne er møre.
6. Hak persillen og
drys den over.
Server lun flute eller kogte kartofler til.
TIPS: Har du en gulerod eller en stilk blegselleri
kan de også kommes i gryderetten.