Når du har lyst til at spise kinesisk, men har knapt med tid, så er denne opskrift god. Den er både hurtig og meget enkel.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
500 g mørt, magert oksekød
1 stor gulerod
3 stilke blegselleri
2 små zucchini
1 stort sølvløg eller 4-8 små perleløg
2-4 små røde chilifrugter
1 spsk raps- eller sesamolie
2-4 fed hvidløg
løse ris til servering
* Tilberedning
1. Afpuds kødet og skær det i strimler.
Dup det tørt med køkkenrulle.
2. Skræl guleroden og skær den i tændstiktynde strimler
(julienne).
Gør det samme med selleri og zucchini.
Pil løget og skær det i tynde ringe.
Snit chilien op og fjern kernerne. Skær den i tynde ringe.
Hvis du vil have ekstra hed smag kan du lade kernerne sidde.
3. Opvarm olien i en wok eller en stor teflonpande med høje
sider.
Læg kødet i og brun det på alle sider 3-4 min.
4. Tilsæt gulerod, selleri, zucchini, løg, hvidløg og chili
og
steg yderligere 3-5 min til grønsagerne er møre, men
stadig har tyggemodstand.
Server straks med løse jasmin- eller basmatiris.
Tips:
Frisk chili indgår i denne opskrift, men kan erstattes med
tørret chili. Tørret chili er meget koncentreret i smagen
og skal bruges varsomt.
De bedste løg til denne opskrift er små perleløg.
Sølvløg, eller salatløg, er et stort hvidt løg som har
en mild og fin smag som passer godt til denne ret.
Pr. portion: Energi: Kcal 269 = kj 1129
Kulhydrat 9 g Protein 29 g Fedt 13 g (43%) Fibre 3 g
• Magert kød er en god proteinkilde.
• Chilifrugter indeholder meget C-vitamin.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.