Gryderetter med hitter altid! Kan varmt anbefales
Svampe, hvidkål,
soya og ingefær giver "kinesisk" smag til disse møre flæskestrimler i
denne ret.
Gryderetter med hitter altid! Kan varmt anbefales
Tid: 30 min + 20 min
til marinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g stribet flæsk
MARINADE:
1 spsk sherry
3 spsk soya
1 tsk hvidvinseddike
3 spsk olie
½ tsk chilipulver
1 tsk sukker
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 lille
hvidkålshoved, 800 g
1 rød peberfrugt
100 g shitake-svampe
1 spsk Maizena
1 tsk ingefær
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skær flæsket i
strimler og læg dem i en skål.
2. Bland sherry,
soya, hvidvinseddike, 2 spsk olie, chilipulver, sukker, salt og
peber til en
marinade.
3. Hæld marinaden
over kødet.
Rør rundt og lad det marinere 20 min
4. Skyl og striml
hvidkålen.
Skyl og udkern
peberfrugten, skær den i strimler.
Skyl svampene og del
dem i mindre stykker.
5. Varm 1 spsk olie
i en stor stegegryde.
Lad kødet dryppe af,
men gem marinaden.
6. Steg kødet i
gryden nogle min.
Tilsæt kål,
peberfrugt og svampe.
Lad det grønne stege
med yderligere 10 min
7. Rør Maizenaen i
marinaden.
Hæld den over kød og grønsager.
Krydr med ingefær og
smag evt. til med mere salt og peber.
8. Server retten med
Brød til.
Tips: 100 g af flæsket kan erstattes med samme
mængde røget, saltet flæsk.
Det behøver ikke
marineres, men kan tilsættes ved bruningen.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------