Savoykål minder
noget om sommerhvidkål, men hovederne er løsere, og bladene er både mere
krusede og grønne. Savoykål dyrkes her i landet, men importeres også fra
Italien.
Tid: 1½ time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g oksehøjreb
uden ben
1-2 spsk margarine
2-3 dl oksebouillon (vand + terning)
1 tsk stødt
koriander
2 gulerødder
2 løg
1 lille hoved savoy-
eller kinakål
1 tsk oregano
¼ tsk cayennepeber
1 dl cremefraiche
salt
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
tern.
2. Brun kødet i
fedtstoffet i en stegegryde.
3. Tilsæt bouillon
og koriander.
Lad det koge under låg i 45 min.
4. Skræl gulerødder
og løg.
Skær gulerødderne i strimler og løgene i både.
Skær kålen groft ud.
5. Læg først gulerødder
og løg i gryden.
Tilsæt derefter
savoy- eller kinakål, oregano, cayennepeber og cremefraiche.
Lad gryden simre 10 min.
6. Smag gryden til
med salt og server med løse ris og groft brød.
Tips: Vil du gøre retten lidt mere mager, kan du
udelade cremefraichen og i stedet tilsætte 1 spsk Maizena
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------