Vegetarer vil synes godt om denne kraftige grønsagsstuvning.
Kikærternes nøddeagtige smag fremhæves flot af peberfrugt, chili og tomater. En
herlig varm og fedtfattig vinterret.
Forberedelsestid 20 min + trækketid natten over.
Tilberedning 1 time 40 min. Let. Til 4-6 pers.
# Ingredienser
275 g tørrede kikærter
2 spsk olie
1 stort løg, hakket
3 fed hvidløg, pressede
½-1 tsk frisk chili, hakket
1 stor gul peberfrugt, hakket
1 stor rød peberfrugt, hakket
400 g hakkede flåede tomater, fra dåse
2½ dl grønsagsbouillon
3 spsk bredbladet persille, hakket
* Tilberedning
1. Læg de tørrede kikærter i en stor skål og dæk dem med
rigeligt koldt vand.
Lad dem trække natten over og hæld derefter vandet fra.
Hæld kikærterne i en stor gryde og dæk dem med frisk vand.
De koges i 1 time, eller til de er møre, men ikke udkogte.
Lad dem dryppe af i et dørslag.
2. Olien opvarmes i en stor gryde, og løget sauteres ved
svag varme i ca. 5 min, til de er bløde og let gyldne. Tilsæt hvidløget og steg
videre i 1 min.
3. Chili og peberfrugter kommes i gryden og sauteres i 5
min, til peberfrugterne er møre.
Tilsæt tomater, bouillon og kikærter. Bring retten i kog.
4. Skru ned for blusset og lad retten koge i 25 min.
Stuvningen skal være indkogt og saucen tyknet.
Persillen røres i retten umiddelbart inden serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.