Vindaloo er en skøn, krydret indisk ret, som virkelig kan
give varmen. Normalt er Vindaloo lavet med svinekød, men du kan også lave den
med andre slags kød.
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 1 time og 45 min.
Antal kuverter: 4
# Ingredienser
1 kg svinefileter der skæres af svinekammen
Vindaloo-blanding:
2 spsk revet frisk ingefær
4 hakkede hvidløgsfed
3 små hakkede røde chilier
2 tsk stødt gurkemeje
2 tsk stødt kardemomme
4 hele nelliker
6 peberkorn
1 tsk stødt kanel
1 spsk stødt koriander
1 spsk spidskommenfrø
1,2 dl citronsaft
0,5 dl olie
2 tsk brune sennepsfrø
6 dl vand
*Tilberedning
1. Vindaloe-blanding: Kom ingefær, hvidløg, chili,
gurkemeje,
kardemomme, nelliker, peberkorn, kanel, koriander,
spidskommen
og citronsaft i foodprocessoren.
Blend det i 20 sekunder, eller indtil alle ingredienser er
rørt sammen,
og blandingen er jævn.
2. Skær fedt og sener fra kødet. Skær det i tern på 2 cm.
Varm olien i en tykbundet gryde.
Kom kødet i gryden i små portioner og steg det hurtigt ved medium
varme,
indtil det er brunet. Læg al kødet tilbage i gryden.
3. Tilsæt vindaloe-blanding og sennepskorn.
Steg det under omrøring i 2 min.
4. Tilsæt vand. Bring det i kog, skru ned for varmen og
lad det simre under låg i 1½ time, eller indtil kødet er
mørt.
Server retten med ris og pappadums.
Tips:
Svinefilet skæres af kammen, hvor både svær og fedtkant er
skåret fra
Vindaloe-pastaen kan laves i forvejen og
opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
Vindaloe-pasta på glas kan fås i supermarkedet.
Pappadums kan pensles med lidt olie og sættes kort i mikroovnen.
Variationer: Okse- eller kyllingekød kan bruges i stedet for
svinekød
i opskriften. Tilberedningstiden er forskellig for okse og
kylling.
1.
2.
3.
4.
Info: Vindaloo er en populær indisk madret. Retten opstod i
Goa, som i 450 år var hovedstad for kolonien Portugisisk Indien. Brugen af
svinekød udmærkede den som en særlig portugisisk-indisk og kristen indisk ret.
Men den spredte sig, med kulinariske tilpasninger
Pappadums er en tynd friteret dej af linser. Pappadums er
sprøde og benyttes i det indiske køkken sammen med curryer eller som en snack.
Dejen er af linsemel, eller af en blanding af linsemel og rismel. Der findes
også varianter med kikærtemel.
Se alle de bedste opskrifter med svinekam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.