Logo

Vegetarisk moussaka

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vegetarisk moussaka 

 
I Grækenland bruger man enten kartofler eller auberginer som grundstamme i denne ret. Skiverne lægges sædvanligvis lagvis med kødfyld, men her bruger vi en fin grønsagsblanding i stedet.
Ret nemt og lækkert
Tid: ca 1¼ time, heraf 45 min i ovnen. 4 pers.

 
# Ingredienser
10 mellemstore kartofler
2 spsk olie (oliven)

 
GRØNSAGSBLANDING:
2 løg
2-3 fed hvidløg
1 spsk olie
2 store gulerødder
1 ds. flåede tomater, knuste
tsk sort peber
tsk stødt kanel
½ terning grønsagsbouillon
1 dl hakket persille

 
OSTESAUCE:
5 dl mælk + 2 dl mælk
¾ dl hvedemel
1 spsk smør eller margarine
¼ tsk reven muskatnød
½z tsk salt
2 dl reven ost med fyldig smag

 
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Med foodprocessorens skiveplade går det let.

 
2. Steg skiverne i olie ved svag varme, så de bliver blanke uden at tage farve.
Læg dem på et fad, mens de andre ingredienser tilberedes.

 
3. Grønsagsblanding: Pil og hak løg og hvidløg.
Svits dem i lidt olie til løgene er klare.

 
4. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Lad dem stege nogle minutter sammen med løgene.

 
5. Tilsæt de flåede tomater. Smag til med sort peber, kanel og bouillonterning.
Lad det simre under låg 12-15 min.
Rør persillen i.

 
6. Ostesauce: Bring 5 dl mælk i kog i en gryde.
Pisk melet ud i 2 dl mælk.
Rør jævningen i den kogende mælk.
Lad saucen koge ca 5 min.
Rør rundt en gang imellem.

 
7. Tilsæt fedtstof, muskatnød og salt.
Tag gryden af varmen og rør osten i.
 
8. Læg halvdelen af kartoflerne i et ovnfast fad.
Hæld lidt ostesauce over.
Kom grønsagerne på og dæk med resten af kartoflerne.
Slut med ostesauce.

 
9. Bag moussakaen på en rist nederst i en 200 °C varm ovn ca 45 min.
Server den varm, gerne med icebergsalat.

 
Tips: Moussakaen er en god ret at tilberede i store portioner. Brug en stor bradepande, hvor der er plads til 2½ gange portionen. Så er der mad til 10 personer.

 
INFO: Moussaka, musaka eller mousaka er en aubergine- eller kartoffel-baserede madret, der ofte inkluderer hakkekød. Retten stammer fra Levanten og er særligt udbredt i Mellemøsten og Balkan med mange lokale og regionale variationer

 

Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 

Se alle de bedste opskrifter med Grønsager

 

Se alle de bedste opskrifter med Ost

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her