Logo

Æg, pocherede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æg, pocherede 

 
Tilbehør Forret. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 3½ minut. Middelsvær at lave. Lav pris.

 
# Ingredienser til Æg, pocherede
4 friske æg
1 l vand
1 spsk eddike
½ spsk salt
*
Sådan laves Æg, pocherede
1. Bring vandet, tilsat eddike og salt, i kog i en bredbundet gryde.
Hold vandet lige på kogepunktet.

 
2. Slå et æg ad gangen ud i en kop.
Hviden skal være samlet i en klump om æggeblommen, ellers er æggene ikke friske nok.
Lad ægget glide fra koppen ned i det kogende vand.
Saml hviden lidt om blommen med en hulske.
Kog 1-2 æg ad gangen.

 
3. Lad æggene koge ca 3½ minut, til hviden er stivnet, men blommen stadig blød.

 
4. Tag æggene op og læg dem et øjeblik i koldt vand, så kogningen standser.
Tag æggene op og puds eventuelle trevler af med en kniv.
Læg æggene i håndvarmt vand, hvis de skal vente lidt.

 

Tips: Hvis du mindsker vandmængden så det ikke dækker æggene når de pocheres, får du vandspejlede æg. Dekorativt fordi man kan se blommen. 



Server æggene som tilbehør til fx supper og grønsagsretter.
Eller som forret sammen med Spinat, flødestuvet eller smørdampet.
Pocherede æg anrettet på Croûtoner, overhældt med Sauce bourguignonne, Sauce Robert, Hollandaisesauce eller Djævlesauce er også gode klassiske forretter.

 
Sådan laves Æg, pocherede


Æg, pocherede 
1. Bring vand, tilsat eddike og salt, i kog.
Hold vandet lige på kogepunktet.
Slå et æg ud i en kop.
Hviden skal være samlet i en klump om æggeblommen.


Æg, pocherede 
2. Lad ægget glide ned i det kogende vand.
Saml hviden lidt om blommen med en hulske.


Æg, pocherede

3. Lad ægget koge ca 3½ minut, til hviden er stivnet, men blommen stadig blød.


Æg, pocherede  

4. Tag ægget op og læg det et øjeblik i koldt vand.
Puds eventuelle trevler af med en kniv.

 

Se alle de bedste opskrifter med Æg

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.771 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her