Tilbehør Forret. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 3½ minut. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Æg, pocherede
4 friske æg
1 l vand
1 spsk eddike
½ spsk salt
*
Sådan laves Æg, pocherede
1. Bring vandet, tilsat eddike og salt, i kog i en
bredbundet gryde.
Hold vandet lige på kogepunktet.
2. Slå et æg ad gangen ud i en kop.
Hviden skal være samlet i en klump om æggeblommen, ellers er
æggene ikke friske nok.
Lad ægget glide fra koppen ned i det kogende vand.
Saml hviden lidt om blommen med en hulske.
Kog 1-2 æg ad gangen.
3. Lad æggene koge ca 3½ minut, til hviden er stivnet, men
blommen stadig blød.
4. Tag æggene op og læg dem et øjeblik i koldt vand, så
kogningen standser.
Tag æggene op og puds eventuelle trevler af med en kniv.
Læg æggene i håndvarmt vand, hvis de skal vente lidt.
Tips: Hvis du mindsker vandmængden så det ikke
dækker æggene når de pocheres, får du vandspejlede æg. Dekorativt fordi man kan
se blommen.
Server æggene som tilbehør til fx supper og
grønsagsretter.
Eller som forret sammen med Spinat, flødestuvet
eller smørdampet.
Pocherede æg anrettet på Croûtoner,
overhældt med Sauce
bourguignonne, Sauce
Robert, Hollandaisesauce
eller Djævlesauce er
også gode klassiske forretter.
Sådan laves Æg, pocherede
1. Bring vand, tilsat eddike og salt, i kog.
Hold vandet lige på kogepunktet.
Slå et æg ud i en kop.
Hviden skal være samlet i en klump om æggeblommen.
2. Lad ægget glide ned i det kogende vand.
Saml hviden lidt om blommen med en hulske.
3. Lad ægget koge ca 3½ minut, til hviden er stivnet, men
blommen stadig blød.
4. Tag ægget op og læg det et øjeblik i koldt vand.
Puds eventuelle trevler af med en kniv.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------