Enklere kan det ikke blive! Dæk fisken med cheddarsauce og dild. Gratiner og server straks. Sennep i saucen gør den lækker i smagen uden
ekstra kalorier.
• Anvend filet af rødspætte, sø- eller rødtunge. Alle
dejlige, magre fisk.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5-8 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 store eller 8 små fileter af rødspætte,
skrubbe, sø- eller rødtunge
1 tsk olie eller flydende margarine
1 bundt dild
1 citron
SAUCE:
1 dl reven
cheddar ost
½ dl let- eller minimælk
2 tsk dijonsennep
⅓ tsk
friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Begynd med at blande ost og mælk til saucen i en gryde.
Lad det smelte sammen under omrøring ved svag varme.
Rør sennep og peber i.
2. Skyl fisken og dup den tør.
Læg den i et let olieret ovnfast fad og pensl saucen på.
3. Gratiner 5-8 min, til fisken er færdig. Se tips nederst.
4. Anret fisken på tallerkener. Hak det meste af dilden.
Gem en kvist pr. portion.
Riv den gule skal af citronen. Drys dild og citron på
fisken.
Garner med dildkviste.
Server gerne med kartoffelmos og en salat med forskellige
blandede salattyper. Hæld lidt citronsaft og olie over salaten.
GENVEJ
Hvis du ikke har tid til at lave sauce, så pisk et æg sammen
og dyp fisken i det. Vend dernæst fileterne i 1 dl rasp
blandet
med ½ dl reven parmesan.
Læg fisken i et ovnfast fad og dryp med lidt olie.
Fortsæt fra punkt 3.
Cheddarbagt fiskefilet:
Pr. portion: Kalorier 174 = Kilojoule 729
Kulhydrat 1 g Protein 25 g Fedt 8 g (41 %) Fibre <1g
Tips:
Fisken holder sig frisk lidt længere, hvis du lægger
den i ½ l koldt vand blandet med 2 spsk citronsaft.
Tag fisken op og dup den tør før tilberedningen.
Fisken er færdig, når fiskekødet er blevet hvidt og
deler sig, når du prikker let med en gaffel.
Hvis fisken får for meget, bliver den tør og smagløs.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.