Logo

Cheddar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cheddar

 
Byen Cheddar i Cheddardalen i Somerset i Sydengland lægger navn til cheddarosten.
Den blev skabt allerede i slutningen af det 15. århundrede og er nu en af de mest efterlignede og producerede oste i verden. Specielt dog i engelsktalende lande som Canada, USA, Australien og New Zealand.

 
Det er en 48% komælksost, en småhullet, fast skæreost med gul (eller rød) skorpe. Cheddar fås i flere udgaver. En hvid og en gul. Den sidste er farvet med plantefarver.

 
En ung cheddar er lagret i 3 måneder, en moden kræver mindst 6 måneder, og så er der en farmerversion, der er lagret endnu længere for at udvikle en endnu fyldigere og mere karakteristisk smag.

 
Den engelske cheddar er i almindelig handel herhjemme, og der laves også en dansk.
Cheddar spises som den er, men den er også meget brugt i mad.
Opbevar den svalt, gerne i køleskab, mellem 4 °C og 7 °C.

 
Se alle de bedste opskrifter med OST eller cheddar
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her