Med en soufflé på
menuen er det vigtigt at tilrettelægge middagen grundigt, for en soufflé skal
som bekendt serveres straks. Her serverer vi en vidunderlig chokoladesoufflé
med en luftig og syrlig ferskensauce.
Tid: 40-45 min,
heraf 35 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
125 g mørk
blokchokolade
1½ dl piskefløde
3 æggeblommer
1½ spsk abrikoslikør
1 tsk vaniljesukker
5 æggehvider
½ dl sukker
SAUCE:
1 ds. ferskner (420
g)
1-2 spsk abrikoslikør
* Fremgangsmåde
1. Smelt chokoladen
med fløden i en gryde ved svag varme.
Tag gryden af
varmen.
2. Rør æggeblommerne
ned i chokoladen, en ad gangen.
Smag til med
abrikoslikør og vaniljesukker og lad det køle af.
3. Pisk æggehviderne
meget stive, gerne med mixeren.
Tilsæt sukkeret hen
mod slutningen af piskningen.
4. Rør først knapt
halvdelen af æggehviderne i chokoladen.
Vend derefter resten forsigtigt i.
5. Smør en souffléform
og drys den med sukker.
Den skal rumme 1½ liter. Hæld chokolademassen
i.
6. Bag den på
nederste rille i en 200 °C varm ovn i 35 min.
7. Blend fersknerne
med lidt af lagen til en tyk sauce.
Smag til med
abrikoslikør.
8. Server chokoladesouffléen
straks med ferskensaucen til.
Tips: I stedet for ferskner kan du bruge frisk papaya
eller mango som blendes til en sauce.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------