En traditionel omelet skal tilberedes på en pande. Hvis en
omelet i stedet bliver bagt i ovnen, kan det kategoriseres som en æggekage. Tilberedningstid:
ca. 10 min.
# Ingredienser
3 æg
½ dl mælk
2 tsk smør
salt og friskkværnet sort peber
* Tilberedning
Slå æggene ud i en skål.
Tilsæt salt, peber og mælk og pisk det hele sammen.
Læg smørret på panden, og
når det begynder at bruse, hældes æggemassen på.
Læg et låg på panden i to min og når låget tages af,
kan man placere evt fyld.
Når omeletten er færdigstegt på bagsiden, foldes den
på midten med en palet.
Med et fast greb vendes omeletten ud på en tallerken.
Og den er klar til at blive pyntet og serveret.
Tips:
Nogle omeletter skal steges på begge sider, inden fyldet
lægges på.
Det gælder især, når omeletten skal rulles om fyldet.
Når du skal stege en omelet på begge sider, kan du,
efter låget har været på, hælde den ud på en tallerken og
lægge den tilbage på panden med den ustegte side nederst.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.