En sprød og lækker forret, der vil glæde alle. Her er alle
de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag på forret, hovedret og
dessert
Forberedelsestid: 35 min. Tilberedningstid: 15 min. I alt: 33
stk
# Ingredienser
1 bundt spinat
100 g ristede pinjekerner
0,6 dl korender
en håndfuld hakket frisk mynte
1 tsk stødt kanel
friskkværnet sort peber efter smag
350 g smuldret fetaost
400 g ricottaost
375 g filodej
125 g smeltet smør
* Tilberedning
1 Skyl spinaten under koldt rindende vand og ryst lidt af
vandet af.
Læg den i en mellemstor gryde og kog den uden låg i 3 min,
eller indtil den er mør.
Pres væden af spinaten med hænderne og hak den groft.
2. Forvarm ovnen til 210 °C.
Pensl to ovnplader med smeltet smør.
Hæld spinat, pinjekerner, korender, mynte, kanel og peber i
en lille skål og bland det godt.
Rør feta og ricotta i med en gaffel.
3. Tag 2 plader filodej ad gangen.
Læg den ene på et bord og pensl den med smør. Læg den anden
ovenpå.
Skær pladerne ud i to lige store rektangler, der kan foldes
halvt til den ønskede størrelse trekanter.
Pensl dejen langs kanterne med smeltet smør.
4. Læg en spiseskefuld af fetablandingen 5 cm fra dejens
korte side.
Fold dejen om til en trekant og pres den sammen langs
kanterne.
Gentag dette med resten af dejen og fyldet.
5. Læg trekanterne på pladen med 5 cm's afstand.
Bag dem i 12-15 min, eller indtil de er hævet og
gyldenbrune.
Prøv sammen med:
Hovedret: Rejer,
sukkerærter og hvidløgsris
Dessert: Krydderappelsiner
med likørcreme
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.