En velsmagende og lækker gratin fyldt med fiskefilet, peberfrugt, kartofler, citron og agurk.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 40 min. 4 portioner
#Ingredienser
600 g fiskefilet, (torsk, sej, kuller)
3 spsk friskpresset citronsaft
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 syltede agurker
1 stort løg
salt og hvid peber
1 tsk paprika
600 g kartofler
smør eller margarine til fadet
2 æg
2½ dl fløde
* Tilberedning
1. Skyl fiskefileterne i koldt vand.
Tern fisken og bland den med friskpresset citronsaft.
Gør peberfrugterne i stand og hak dem groft.
Hak agurkerne fint.
Pil løget og hak det fint.
2. Bland peberfrugt, løg, fisk og agurk i en skål.
Krydr med salt, peber og paprika.
3. Sæt ovnen på 175 °C.
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Smør et ovnfast fad med fedtstof.
4. Læg kartoflerne lagvis med fiske/grønsagsblandingen i
fadet.
Slut med et lag kartofler.
5. Pisk æg og fløde sammen og krydr med salt og peber.
Hæl blandingen over gratinen.
Bag gratinen 40 min i ovnen, til den er gylden og
gennembagt.
Fiskegratin med peberfrugt:
Pr. portion: Energi: Kcal 389 = kj 1638
Kulhydrat 31 g Protein 35 g Fedt 14 g (32%) Fibre 4 g
• Fiskefedt indeholder omega 3 fedtsyrer, som er gavnlige
for kredsløbet.
VARIATION
Fisken kan også laves i ovnen, uden kartofler og
i stedet serveres med kartoffelmos.
Bag den da ved 175 °C i 10-15 min.
Tips:
Fyld bagekartofler med fiskeblandingen, så får du en anden
meget praktisk alt-i-et ret.
Lav et snit i den rå kartoffel og grav den ud med et kuglejern.
Bland kartoffelkødet med fiskeblandingen.
Fyld kartoflerne med blandingen og stil dem ind i
ovnen ved 200 °C i ca. 40 min.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.