Æg er nemt og
billigt. Med æg i køleskabet, lidt kød- eller fiskerester, indholdet af en dåse
eller lidt fra fryseren, kan du sætte et mættende måltid på bordet i løbet af næsten
ingen tid.
Her er en
skaldyrsomelet. Tilsæt evt. avocado-tern.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min.
# Ingredienser
100 g frosne rejer
eller rejer fra dåse.
150-225 g muslinger naturel
(½-1 ds)
6 æg
6 spsk fløde eller
mælk
salt, peber fra kværn
paprika edelsüss
25 g smør
1 avocado (kan
udelades)
½ citron
* Tilberedning
1. Læg de frosne
rejer i en sigte.
Hæld væden fra muslingerne og hæld dem over rejerne.
Damp begge dele over
en kasserolle med kogende vand, til de er varme.
2. Slå æggene ud i
en skål.
Pisk dem sammen,
tilsæt fløde samt krydderier efter smag.
3. Smelt smørret på
en stor pande og hæld æggemassen i.
Lad omeletten stivne
ved jævn varme.
Stik i den her og
der med en paletkniv, så den flydende æggemasse kan løbe ned.
4. Læg låg på et par
minutter.
Derefter drysses
rejer og muslinger over.
5. Hvis der skal
avocado i retten, skrælles den, stenen fjernes og kødet skæres i firkanter.
Dryp straks frugten
med citronsaft og fordel den over omeletten.
6. Omeletten
serveres rygende varm med en skål salat og lun flûte.
Variationer:
Ristede champignons
Røget makrel eller sild
Tykke oste- og/eller skinketerninger
Svitsede røde og grønne ringe af peberfrugt.
Se alle opskrifter med æg HER