Cheesecake eller flødeostekage findes i et væld af varianter
og er meget populære. Prøv vores cheesecake med fuldkornskiks og syltede
kirsebær eller abrikoser
(6-8 pers)
# Ingredienser
75 g smør
150 g fuldkorns hvedekiks
4 blade husblas
200 g flødeost
2 æg
2 dl cremefraiche
1 tsk vanilje
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
50 g flormelis
Pynt:
1 glas syltede kirsebær
2½ dl kirsebærsaft
4 blade husblas
* Tilberedning
Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen.
Hæld massen i en springform (20 cm i diameter).
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanilje,
citronsaft og -skal.
Træk husblassen op af udblødningsvandet og smelt den i en
lille skål i vandbad.
Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen.
Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt flormelis i og vend
dem i ostemassen.
Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til
næste dag.
Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til
der er 2½ dl.
Bland de udblødte, smeltede husblas i saften.
Pynt kagen med kirsebær.
Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne.
Tips: Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for
kirsebær.
Se alle de bedste opskrifter med Ostekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.