Græsk ris med citron og kanel. Ris er et klassisk tilbehør i
mange lande. Men det bliver tit serveret på helt forskellige måder. Her er den
bedste i vores land
Til 4 pers
# Ingredienser
125 g grødris
3 dl vand
1 spsk majsstivelse
6 dl sødmælk
75 g sukker
1 tsk vaniljeessens eller
fintrevet skal af 1 stor, usprøjtet citron
stødt kanel
* Tilberedning
1 Hæld risene i en gryde og tilsæt vandet.
Bring det i kog og lad derefter risene simre i 12-15 min
under jævnlig omrøring, til vandet er blevet absorberet.
Imens blandes majsstiveisen i en lille skål med 2 spsk mælk.
2 Hæld resten af mælken i risene og bring det atter i kog.
Lad risene simre i 20-25 min under hyppig omrøring,
til risene er meget bløde, og det meste af væden er
absorberet.
Rør sukker, vanilje eller citronskal samt majsstiveisen i,
bring det atter i kog og lad det simre i yderligere 5 min
under omrøring.
3 Fordel risdesserten i 4 skåle og lad den køle af.
Server den kold med et godt drys kanel.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------