Under et gyldent, sprødt ostedække gemmer sig en karryduftende risotto med skaldyr. Her er
en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: ca 40 min,
heraf 15 min. i ovnen. 4-6 pers.
# Ingredienser
6 dl væske
(muslingevæde + vand)
1 tsk salt
3 dl langkornede ris
2 løg
2 æbler
2 tomater
2 spsk olie
¼ tsk sort peber
1 knsp cayennepeber
1 tsk karry
500 g rejer med skal
1 ds. muslinger (250
g)
2 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Bring væske og
salt i kog.
Tilsæt risene. Lad dem koge ved svag varme ca 15 min.
2. Skræl løg og
æbler. Hak løgene groft og skær æbler og tomater i tern.
3. Opvarm olien på
en pande og steg grønsager og æbler et par min.
4. Tilsæt
krydderierne.
5. Pil rejerne.
6. Smør et ovnfast
fad let. Fordel risene i fadet.
Læg grøn sagsblandingen
over og fordel rejer og muslinger
henover.
Drys med reven ost.
7. Gratiner retten i
en 225 °C varm ovn i ca 15 min.
8. Server med en
tomatsalat med forårsløg.
Tips: Skaldyrsrisene kan fordeles i 4 portionsforme
og gratineres, så hver gæst får sin skål.
Se alle de bedste opskrifter med Skaldyr Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------