Super skøn og luftig omelet, der er gratineret og fyldt med
lækre ingredienser, bl.a. skinke, tomat, champignon og reven ost. Æggekage - nemt og mættende. Se opskriften her.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
10 min. Bagetid: 8-10 min. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
6 æg
1 dl vand eller
fløde
1 tsk salt
3 spsk smør eller
margarine
4 tomater
100 g kogt eller
røget skinke
125 g champignoner
kværnet peber
1 tsk oregano eller
merian
1 dl reven ost
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 250
°C.
2. Pisk æg, vand
eller fløde sammen og tilsæt salt.
Skær tomaterne i
skiver, kødet i strimler og champignonerne i skiver.
3. Lad fedtstoffet
blive varmt på en pande.
Hæld æggemassen på
og lad den stivne ved svag til jævn varme.
4. Kom tomater, kød
og champignoner på omeletten.
Krydr med kværnet
peber og oregano eller merian.
Drys osten på.
5. Sæt panden i
ovnen ved 250 °C og gratiner i 8-10 min.
OBS. Vær opmærksom
på, at pandens håndtag skal kunne tåle ovnvarmen.
6. Server omeletten
straks med en grøn salat til.
Variation:
Omeletten kan også
serveres uden gratinering, men svits da champignonerne i lidt fedtstof inden.
æggemassen hældes på panden.