Logo

Røræg - sådan laver du perfekte røræg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røræg - sådan laver du perfekte røræg

 
Det perfekte røræg skal både have cremet og fast konsistens. Det er vigtigt at begynde på middel varme og skrue ned, når massen er så stivnet, at den kan dele sig. Høj varme kan give tør og gummiagtig konsistens, for lav varme kan give løs, smuldrende røræg som en creme med klumper.
2-4 personer

 
# Ingredienser til røræg:
4 æg (stuetemperatur)
1 æggeblommer
¼ dl fløde
salt og peber
1 spsk smør
*

 
Sådan laver du perfekt røræg: 
Kom 4 æg og 1 æggeblomme i en skål.
Tilsæt ¼ dl fløde til æggene.
Bland æg, fløde, salt og peber stille og roligt med en gaffel.

 
Brug en forholdsvis lille pande fx med en diameter på 25 cm.
Smelt 1 spsk smør ved middel varme - smørret må ikke blive brune.
Kom æggemassen på.
Lad æggemassen stivne langs kanten, og skub massen mod midten med en fadskraber.
Når massen er let stivnet, skrues ned til lav varme.
Fjern evt panden helt fra varmen, hvis du bruger masseplader.


Server røræg på rugbrød drysset med grønt, fx dild, persille eller purløg eller som tilbehør til røget ål eller laks.

 
Tips: Røræggene er hurtigst færdige, hvis æggene har stuetemperatur, når du begynder.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her