Det perfekte røræg skal både have cremet og fast konsistens.
Det er vigtigt at begynde på middel varme og skrue ned, når massen er så
stivnet, at den kan dele sig. Høj varme kan give tør og gummiagtig konsistens,
for lav varme kan give løs, smuldrende røræg som en creme med klumper.
2-4 personer
# Ingredienser til røræg:
4 æg (stuetemperatur)
1 æggeblommer
¼ dl fløde
salt og peber
1 spsk smør
*
Sådan laver du perfekt røræg:
Kom 4 æg og 1 æggeblomme i en skål.
Tilsæt ¼ dl fløde til æggene.
Bland æg, fløde, salt og peber stille og roligt med en
gaffel.
Brug en forholdsvis lille pande fx med en diameter på 25 cm.
Smelt 1 spsk smør ved middel varme - smørret må ikke blive brune.
Kom æggemassen på.
Lad æggemassen stivne langs kanten, og skub massen mod midten med en
fadskraber.
Når massen er let stivnet, skrues ned til lav varme.
Fjern evt panden helt fra varmen, hvis du bruger
masseplader.
Server røræg på rugbrød drysset med grønt, fx dild, persille
eller purløg eller som tilbehør til røget ål eller laks.
Tips: Røræggene er hurtigst færdige, hvis æggene har
stuetemperatur, når du begynder.