Denne rejeret er meget enkel og ideel til en hurtig frokost eller et aftensmåltid, når tiden er knap.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
5 spsk vegetabilsk olie
4 fed hvidløg, pressede
675 g rå kinarejer, pillede og rensede
5 cm frisk ingefær, hakket
175 g magert svinekød, skåret i tern
1 porre, skivet
3 æg, sammenpiskede
fintstrimlet porre og rød peberfrugt, pynt
kogte ris, tilbehør
SAUCE
2 spsk risvin eller tør sherry
2 spsk lys sojasauce
2 tsk sukker
1½ dl fiskebouillon
4½ tsk Maizena
3 spsk vand
* Tilberedning
1. Varm 2 spsk af olien i en forvarmet wok.
2. Tilsæt hvidløg og lynsteg i 30 sekunder.
3. Tilsæt rejer og lynsteg i 5 min, eller til de ændrer
farve.
Tag dem op med en hulske, sæt dem til side og hold dem
varme.
4. Hæld resten af olien i wokken og varm den op. Olien hvirvles rundt, til den er meget varm.
5. Tilsæt ingefær svinekød og porre og lynsteg for jævn
varme i 4-5 min, eller til kødet har fået farve og er lukket.
6. Tilbered saucen ved at komme vin, sojasauce, sukker og
fiskebouillon i wokken og rør det sammen.
7. I en lille skål røres Maizena sammen med vandet til en
glat jævning, som røres i wokken.
Kog under omrøring til saucen jævner og bliver klar.
8. Kom rejerne tilbage i wokken og tilsæt de sammenpiskede
æg. Kog under forsigtig omrøring i 5-6 min, til æggene er faste.
9. Anret retten på et varmt fad, pynt med strimlet porre og
rød peberfrugt og server straks sammen med kogte ris.
Næringsindhold:
Kalorier 460. Sukker 3 g. Proteiner 53 g. Fedt 24 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 5 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.