Den pikante kaperssauce er specielt velegnet til lammekød,
men den vil også give fx kogt torsk et ekstra pift. Der skal en god sauce til god mad.
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 45 min. Portionen
giver ca. 5 dl sauce / til 4 personer
Er I kun to, så
halver opskriften.
# Ingredienser
30 g smør
30 g hvedemel
5 dl varm lammefond (se opskrift)
2 æggeblommer
½ dl piskefløde
60 g kapers, afdryppede og hakkede
salt og peber
* Tilberedning
1. Smørret smeltes i en mellemstor tykbundet gryde ved lav
varme.
Drys melet over det smeltede smør.
Rør kraftigt til opbagningen er jævn og gylden. Tag gryden
af blusset.
2. Rør lidt af den varme fond i opbagningen.
Stil gryden tilbage på blusset og tilsæt gradvist den
resterende fond.
Pisk grundigt mellem hver tilsætning.
Lad saucen simre i ca. 30 min. Rør i saucen af og til.
Når saucen er tyknet en del, sies den ned i en ren gryde.
Hvis saucen virker for tynd, koges den yderligere ind.
Er den for tyk, kan der tilsættes lidt mere fond.
3. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en separat skål.
Kom et par spsk af saucen i æggeblandingen og rør det godt
sammen.
Derefter piskes æggeblandingen i saucen.
Saucen opvarmes langsomt, men må ikke koge. Hvis saucen
bliver for varm, vil den skille.
Rør til sidst de hakkede kapers i saucen og smag den til med
salt og peber.
Saucen serveres omgående.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.