Kartoffelgratin kan varieres på mange måder. Her laver vi en variant med cremefraiche, æg og
parmesanost. Det smager rigtig godt. Retter med kartofler hitter!
Tid: ca 1 time,
heraf ca 40 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kartofler
2 dl cremefraiche
1 æg
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
100 g reven
parmesanost
1-2 spsk smør eller margarine
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i tynde både.
2. Læg dem taglagt i
et smurt ovnfast fad.
3. Bland cremefraiche,
æg, salt, sort peber og halvdelen af den revne ost.
Fordel blandingen
over kartoflerne.
4. Drys resten af
osten over og læg små klumper fedtstof på.
5. Steg gratinen
midt i ovnen ved 200 °C ca 40 minutter.
6. Server gratinen
som selvstændig ret med brød og salat.
Den kan også serveres til fisk, kød eller kylling.
Tips: Parmesanosten kan erstattes med en ost med
fyldig smag, som fx en lagret Danbo eller Emmenthaler.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Gratin
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------