Parmesanost og kartofler kompletterer hinandens smag på en raffineret måde. Cremefraiche og purløg passer også vældig fint sammen. Hurtigt,
let og lækkert
• For at mindske på fedtet kan man anvende magre
mejeriprodukter som fx minimælk.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 55 min. 4 portioner
# Ingredienser
500 g kartofler, fx King Edward
1 løg
2 spsk
margarine
1 dl
letmælk
2 spsk
cremefraiche
½ dl frisk eller 2 tsk tørret purløg
¼ tsk salt
¾ dl (30 g) revet parmesan
½ tsk olie til fadet
GARNERING:
et par purløgsstrå
1-2 spsk hakket rød peberfrugt
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Smør et gratinfad med lidt olie og stil det til side.
2. Pil og riv løget, smelt margarinen eller anvend
flydende margarine.
Skræl kartoflerne og riv dem groft i en skål.
Bland dem med løg, mælk, margarine, cremefraiche,
fintklippet purløg og salt.
3. Hæld kartoffelblandingen i gratinfadet og drys
parmesanosten over.
4. Dæk fadet godt til med alufolie og gratiner i 30 min.
Tag folien af og gratiner i yderligere ca. 25 min, til
gratinen er gylden og gennembagt.
Garner med purløg og tern af rød peber. Server straks.
Kartoffelgratin med parmesan:
Pr. portion: Energi: Kcal 219 = kj 919
Kulhydrat 23 g Protein 7 g Fedt 11 g (45%) Fibre 2 g
Tips:
MIKROOVN
Denne ret kan laves i mikroovn.
Gå frem som anvist t.o.m. trin 3.
Dæk med mikrofolie og tilbered gratinen på
fuld effekt i 5 min. Fjern folien og tilbered
yderligere 10-12 min til kartoflerne er møre
og gratinen bobler.
Stil rivejernet i en skål når du river kartoflerne,
så slipper du for at spilde på bordet.
Hvis du også stiller skålen på bagepapir så
er du helgarderet.
Brug løgskallen til at holde i når du river.
Skær en skive af ved rodfæstet og træk
skallen en smule op på løget og højere
op efterhånden som løget rives.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..