En let og cremet dressing fuld af smag gør denne salat til en sund nydelse for både krop og sjæl.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 8 min. 6 portioner
#Ingredienser
6 skiver daggammelt hvidt brød
1 fed hvidløg
1 hoved romainesalat
1 tsk sort peber
DRESSING:
2 spsk mager yoghurt naturel
2 spsk vand
1 spsk reven parmesanost
1 spsk olie
1 spsk rødvinseddike
½ tsk sennepspulver
2 ansjoser
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C.
Læg brødet på en plade og rist i ovnen, til det er gyldent,
ca. 8 min, vend skiverne en gang.
2. Halvér hvidløgsfeddet og gnid brødskiverne på begge sider
med hvidløg.
Skær brødet i 2 cm store tern.
Hak hvidløgsfeddet og læg det til side.
3. Hak ansjoserne fint.
Bland yoghurt, vand, parmesanost, olie, vineddike,
sennepspulver, ansjoser og hvidløg i en skål.
Bland det godt.
4. Skyl salaten og riv den i passende stykker.
Læg salaten i en skål og hæld dressingen over.
Bland salaten forsigtigt, så den dækkes af dressingen.
Drys croutonerne og sort peber over.
Server straks.
FORBERED
Salaten kan forberedes flere timer inden serveringen.
Læg salatbladene i en skål og dæk med et stykke fugtet
køkkenrulle.
Forbered croutonerne op til 3 dage inden og op bevar dem i
en plastbox
med tætsluttende låg.
Tips:
Gnid det ristede brød med et halvt hvidløgsfed.
Pres det forsigtigt mod brødet,
så små bidder af hvidløget ikke sætter sig fast på brødet.
Ansjospasta kan købes på tube og findes i delikatessebutikker.
Den har en koncentreret smag og 4 ansjoser svarer til 1 tsk
pasta.
Pr. portion: Energi: Kcal 79 = kj 332
Kulhydrat 10 g Protein 3 g Fedt 3 g (34%) Fibre 1 g
• Romainesalat indeholder meget A-vitamin og kalcium .
• Yoghurt giver dressingen en cremet konsistens.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.