Når du former farsen
til et "brød" og laver det i ovnen sparer du tid. Og der dannes en
god sky til sauce. Retten er nem og lækker. Kan anbefales
Tid: 1 time, heraf
40 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 løg
½ spsk smør eller
margarine
¾ dl rasp
3 dl mælk
400 g hakket oksekød
150 g rå revne
gulerødder (1-2 stk)
1 æg
1 spsk tomatpuré
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
½ tsk karry
½ tsk ingefær
2 tsk væde fra en
ds. ansjoser
PANERING OG
STEGNING:
sennep
rasp
bouillon (vand +
terning)
* Fremgangsmåde
1. Pil løget og hak
det.
Svits det i
fedtstoffet. Lad det køle af.
2. Læg raspen i en
skål og hæld mælken på.
Lad det stå og
trække ca 10 min.
3. Tilsæt hakket
kød, gulerødder, æg, tomatpuré, -
alle krydderierne
samt ansjosvæde og løg.
Rør det til en ensartet fars.
4. Form farsen til
et glat brød.
Læg det i et letsmurt ovnfast fad.
5. Smør det med
sennep og drys med rasp.
6. Steg farsbrødet i
en 200 °C varm ovn i 40 min.
Spæd med lidt
bouillon mod slutningen af stegetiden.
7. Server med blandet salat og kogte kartofler.
Tips: Lav gerne en dobbelt portion og steg begge
farsbrød på samme tid.
Så kan du have
middagsmad klar i fryseren til en anden dag.
Du kan fryse saucen
ned i en dåse for sig.
Farsbrød er også
fint som pålæg.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød eller Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------