Med gær i tærtedejen
bliver den fin og luftig - som et fint brød til fyldet. Her er en
virkelig lækker pie med tun, spinat og cherrytomater, der er god netop nu!
Tid: 1 time, heraf
20 min til hævning og 25-30 min i ovnen. Pien er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr.
ca 6 pers .
# Ingredienser
BUND:
¼ pk gær (ca 12 g)
1 dl mælk
1 spsk olie
½ tsk salt
3 dl hvedemel
FYLD:
250 g frossen spinat
i hele blade
175 g fetaost
2½ dl kvark
2 æg
¼ tsk sort peber
1 ds. tunfisk i olie
eller vand (185 g)
10 cherrytomater
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål.
Opvarm mælk og olie til 37 °C
Hæld det over gæren og rør til den er opløst
2. Tilsæt salt og
mel. Ælt dejen til den slipper skålen.
Lad den hæve under
et klæde ca 20 minutter.
3. Optø spinaten.
Kram den fri for væde.
Smuldr fetaosten og
bland den med spinat, kvark, æg og sort peber.
4. Tag dejen op på
et melet bord.
Tryk eller rul dejen ud til en cirkel.
Læg den i en
letsmurt springform, ca 26 cm i diameter.
Tryk dejen ud i
bunden og op over kanten.
Lad formen stå ca 5
minutter.
5. Fordel tunfisken
i mindre stykker på piebunden.
Hæld
spinatblandingen over.
Skyl og del
tomaterne. Læg dem øverst i pien.
Bag ved 200 °C 25-30
minutter.
6. Server pien lun
med en blandet salat.
Tips: Du kan erstatte 1 dl af hvedemelet med 1 dl
grahamsmel i dejen.
Se alle de bedste opskrifter med Tunfisk, Pie eller med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------