En gryde som fint
kan laves dagen inden, så kyllingekødet rigtig kan trække al den gode smag til
sig af grønsager og krydderurter. Den er praktisk, hvis du får mange
middagsgæster.
Tid: 40 min. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kyllingedele,
lår eller bryst
1-2 spsk olie
1 dl hønsebouillon
(vand + terning)
1 dl tør hvidvin
1 tsk estragon
1-2 spsk hakket
persille
1 tsk salt
¼ tsk peber
1-2 pressede fed
hvidløg
10-15 små løg
1-2 gulerødder
1 ds. artiskokhjerter
1 dl fløde
1 tsk fransk sennep
* Fremgangsmåde
1. Optø
kyllingestykkerne hvis de er frosne.
Det går hurtigt i
mikroovnen på laveste effekt.
2. Opvarm olien i en
stegegryde eller på en pande.
Brun kødet på alle
sider ved jævn varme.
3. Tilsæt bouillon,
vin, krydderurter, salt og peber samt hvidløg.
Lad det simre 10-15 min.
4. Skræl løg og
gulerødder.
Skær gulerødderne i tern.
Hæld væden fra
artiskokkerne.
5. Kom løg og
gulerødder ned til kyllingen.
Lad det koge
yderligere 10 min.
Tilsæt
artiskokhjerter og varm retten igennem.
6. Bland fløde og
sennep.
Kom det i gryden.
Lad det simre et par min.
Smag evt. til med
salt.
7. Server gryden med
pasta og en blandet Grøn Salat, gerne med rucolablade i.
Tips: Dette er en ret, der er som skabt til store
portioner og til mange gæster.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------