En skøn omelet med grønne asparges er perfekt som en let
frokostret eller på brunch-bordet. Denne opskrift er hurtig og enkel, så kom
bare i gang.
1 Person
# Ingredienser
4 æg
2 spsk fløde
2 spsk vand
olie til stegning
salt og peber
Fyld:
2 skiver kalvebacon
(evt alm. bacon)
2 grønne asparges
15 g smør
20 g friske ærter
2 hvidløgsgræs (se info)
* Tilberedning
Skær en tynd
strimmel af den ene baconskive,
bind en sløjfe af
strimlen og steg den sprød på en tør pande.
Skær resten af
baconen i fine tern, og rist dem sprøde på en tør pande.
Kog aspargesene i
nogle få min, så de stadig har bid.
Flæk den ene på
langs.
Den anden skæres i
mindre tern, som steges lyse i smør.
Bælg ærterne, og
sving dem nogle få sekunder på en varm
pande i en anelse
smør.
Snit halvdelen af de
to hvidløgsgræs meget fint fra roden og mod blomsten.
Blancher den øvrige
del.
Slå æggene sammen
med en gaffel, og tilsæt fløde og vand.
Hæld ¼ af massen på
en pande med olie.
Lad æggene stivne en
smule, og saml omeletten ved at løfte pandens håndtag.
Krydr med salt og
peber, og fyld baconternene i omeletten.
Luk den til med en
gaffel, og vend den ud på tallerkenen.
Læg den sprøde
sløjfe omkring.
Gentag processen med
hhv. asparges, ærter og hvidløgsgræs som fyld.
Server de fire små
omeletter på en tallerken.
En omelet er 100
procent sikker, hvis den bliver stegt under et låg i 2 min.
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.