Denne cremede risdessert, der kan tilberedes i
mikrobølgeovn, er krydret med kardemomme, kanel og laurbærblad og serveres med
passionsfrugt.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
175 g jasminris
6 dl mælk
125 g sukker
6 kardemommekapsler, åbnede
1 laurbærblad
1 stang kanel
1½ dl piskefløde, pisket
4 passionsfrugter
bløde bær, til pynt
* Tilberedning
1. Hæld risene i en stor skål sammen med mælk, sukker,
kardemomme, laurbærblad og kanel.
Tildækkes og koges på medium effekt i 25-30 min. Rør af og
til.
Risene skal være netop møre og have absorberet det meste af
mælken.
Tilsæt om nødvendigt en smule mere mælk.
2. Lad risene køle af, stadig tildækkede.
Fjern laurbærblad, kardemommekapsler og kanel.
3. Fold forsigtigt flødeskummet afkølede ris.
4. Skær passionsfrugterne igennem og skrab frugtkødet ud i
en skål.
5. Læg skiftevis ris og passionsfrugt i 4 høje glas.
Afslut med et lag passionsfrugt. Afkøles i køleskab i 30 min.
6. Pynt med bløde bær og server med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 534. Sukker 42 g. Proteiner 9 g. Fedt 22 g.
Kulhydrater 80 g. Mættede fedtsyrer 13 g.
Kokkens tip
Kan du ikke få passionsfrugt, kan du anvende en puré af en
anden frugt efter eget valg, fx kiwi, hindbær eller jordbær.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.