Pecorino Stagionato-ost fra BioVoglia i Italien.
Pecorino-osten er en traditionel fåreost, der i hjemlandet
Italien findes i utallige varianter. En moden konkurrent til parmesanen.
Tilnavnet 'Stagionato' referer til, at denne ost er modnet og lagret, hvilket
giver osten en fastere konsistens og mere kompleks og 'nøddet' smag end andre
pecorino-oste.
Fåreosten er smukt gul, fast i konsistensen, har dannet små
saltkrystaller og smager aromatisk og pikant.
Server osten med ristede valnødder og pærebåde eller et dryp
mørk honning til. Du kan også med fordel bruge osten som alternativ til
parmesan. Pecorino er en fantastisk smagsgiver til pastaretter og risotto, til
garnering af supper og til at fremhæve grøntsagers naturlige smag.
Opbevaring og holdbarhed
Osten er levende, og holder sig bedst, hvis du pakker den
ind i et stykke klæde eller tyk køkkenrulle. Den skal kunne ånde, og bruger du
den ikke i nogle dage, kan du "strø" nogle dråber vand over klædet,
så osten beholder sin fugtighed. Du kan også vælge at pakke den ind i
madkassepapir/bagepapir og komme den i en ostekasse.