Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, ris: 10+ 10 min. Ovntid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Lam, orientalsk
500 g hakket lammekød
2 store løg
1½ spsk olie
1 dl lys bouillon
2 spsk mangochutney
salt og peber
Risblanding:
2 spsk olie
180 g langkornede ris (2¼ dl)
1 spsk karry
4 dl lys bouillon
50 g hasselnøddekerner (1 dl)
60 g rosiner
Endvidere:
4 æg
Ovnfast fad
*
Sådan laves Lam, orientalsk
1. Varm 2 spsk olie op i en gryde og svits først karry, så
ris et par min.
Hæld bouillonen ved og kog risene 10 min. under låg.
Sluk og lad risene stå endnu 10 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
2. Pil løgene og skær dem i terninger.
Varm 1½ spsk olie op på en pande og svits lammekød og løg
ved kraftig varme.
Rør i det hele tiden, så kødet ikke klumper.
Tilsæt bouillon, mangochutney, salt og peber, når kødet har
skiftet farve.
3. Hak hasselnøddekernerne groft og bland dem i de kogte ris
sammen med rosinerne.
4. Smør et ovnfast fad og kom halvdelen af kødblandingen i,
læg et lag risblanding over og slut med endnu et lag af hver.
5. Pisk æggene sammen med en gaffel og hæld massen over
fadet.
Sæt det midt i ovnen, til æggemassen er letstivnet, ca 20 min.
Server straks med en god chutney til, fx Chutney, blomme,
Chutney, indisk
eller Chutney,
mango.
Ristet kokos og letristede nøddekerner er også godt
tilbehør.
Tips: Retten kan tilsættes 1 syrligt æble i terninger
sammen med løgene.
Retten kan forberedes til og med punkt 4. Beregn da 15 min.
længere ovntid, hvis fadet sættes direkte fra køleskabet i ovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------