Tilbehør. Arbejdstid: 45 min. Ovntid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 6 personer.
# Ingredienser
til Spinatrand
750 g frisk spinat eller ca 450 g optøet, hakket spinat
40 g smør
3 spsk (piske)fløde
4 æg
lidt reven muskatnød eller 1 fed hvidløg
salt og peber
smør til formen
Randform: 1 l
*
Sådan laves Spinatrand
1. Befri spinaten for rod, grove stilke og eventuelle visne
blade.
Skyl den godt i flere hold koldt vand.
Kog rigeligt, letsaltet vand op i en stor gryde og kom
spinaten heri et par min.
Kom spinaten i en sigte og spul straks med koldt vand, så
bevarer spinaten farve, smag og vitaminer bedst.
Knug den fri for vand og hak den fint.
Optøet spinat skal blot presses fri for væde.
2. Sæt ovnen på 170 °C og stil en bradepande halvt fyldt med
vand på nederste ovnrille.
3. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt den hakkede
spinat og fløden og lad det snurre sammen et par min.
4. Tag gryden fra varmen, pisk æggene sammen og rør dem i
spinaten.
Krydr med muskat eller knust hvidløg, salt og peber.
Smør randformen godt og hæld spinat-blandingen i.
Dæk med låg eller alufolie.
5. Sæt spinatranden i vandbadet i ovnen.
Vandet skal nå halvt op om formen. Bag i ca 30 min.
Så skal et let tryk med en finger afsløre en fast rand.
6. Løsn forsigtigt randen langs den ydre og indre kant med
en skarp kniv.
Vend randen ud på et varmt, rundt fad og server straks.
Tips: Server spinatranden til fx Skinke, kogt, Hamburgerryg,
sennepsgratineret eller Kalvetunge, kogt.
Eller til kogt eller stegt fisk.
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------