En glarmestersild er en klassiker, der ikke er grund til at
lave alt for meget om på. Silden er lige tvistet med lidt løg og peberrod. Det
bliver en god frokost...
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20 min. Udvandingstid: ½ døgn. Trækketid: 2-3 døgn
# Ingredienser
2 spegesild
1 lille gulerod
2 rødløg
1 stykke peberrod
4 hele laurbærblade
2 tsk sennepskorn
2 tsk allehånde
Marinade:
3 dl eddike
1½ dl vand
1 dl sukker
* Tilberedning
1. Rens sildene,
skind og ryg ben skal ikke fjernes.
Lad sildene ligge i
koldt vand ½ døgn.
2. Skyl sildene og
lad dem dryppe af.
Skær dem i
portionsstykker.
3. Bland
ingredienserne til marinaden.
Giv den et opkog og
lad den svale.
4. Skræl imens
gulerod, peberrod og løg.
Skær dem i tynde
skiver.
Læg sildene lagvis med løg, gulerod og peberrod i en krukke eller glas.
Kom krydderierne
imellem.
5. Hæld den kolde
lage over og lad sildene stå koldt 2-3 døgn før der spises af dem.
Se alle opskrifter med sild HER
INFO: Sild eller atlantisk sild er en fisk i sildefamilien.
Det er en overfladefisk, der lever i store stimer, hvor der kan være op til en
million individer. Silden findes på begge sider af det nordlige Atlanterhav. Ud
for Nordamerika findes silden fra Cape Cod til Labradorkysten, Sydgrønland og
Island