Frokost. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: mindst 1 døgn. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Kryddersild i tomatmarinade
4 kryddersildefileter
Marinade:
½ dl vineddike
½ dl vand
2 spsk alm. tomatpuré
1-2 spsk sukker
3 spsk sherry
Æggesalat:
2-3 æg (hårdkogte)
50 g god mayonnaise
1 tsk dijonsennep
½ tsk karry
salt og friskkværnet peber
1 spsk karse (klippet)
Pynt:
1 stor tomat i skiver
½ porre (i tynde strimler)
2 tsk persillepesto
*
Sådan laves Kryddersild i tomatmarinade
1. Skær fileterne i 3-4 cm skrå stykker og læg dem i en skål
eller et lille glas.
Marinade:
2. Rør vineddike, vand og tomatpuré sammen.
Smag til med sukker og sherry.
Sukkeret skal ikke søde, men det skal fungere som krydderi.
3. Hæld marinaden over sildene og lad dem trække koldt og
tildækket mindst et døgn.
4. Æggesalat:
Bland mayonnaise med sennep, krydderier, hakkede æg og
karse.
Smag til med salt og peber.
Læg 4 sildefileter på hver skive brød.
Læg en skive tomat på sildene.
Læg en skefuld æggesalat på hver tomatskive.
Bland tynde strimler porre med lidt pesto, og kom det på
toppen af hver sildemad.
Server groft rugbrød og smør til.
Tips: Sherryen kan udelades. Finthakket kryddergrønt,
fx dild og purløg, kan tilsættes marinaden.
I stedet for æggesalat: 2 (rød)løg pilles og skæres i tynde
ringe.
Læg dem over sildene ved serveringen.
Er silden meget salt, kan den udvandes 3-4 timer i rigeligt,
koldt vand.
Kryddersild med
hvidvin:
Erstat eddiken med hvidvin og tilsæt ½-1 tsk paprika, 1
kvist salvie og 1 knust laurbærblad.
Samme fremgangsmåde som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Kryddersild
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------