Her finder du opskriften på de rigtige chokoladekugler - de
smager fantastisk! Overtrukket med mørk chokolade med mange kakao og nøddekerner
Giver ca. 55 stk. Er fryseegnet, tøs op ca. ½ time på
køkkenbordet
# Ingredienser
100 g mælkechokolade (ca. 30% kakao)
5 stykker syltet ingefær uden lage (ca. 75 g)
100 g valnøddekerner
150 g flødeost naturel 70+ (37%)
275 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
2 spsk finthakkede valnøddekerner
½ tsk guldstøv
1 tsk kakao
* Tilberedning
Bræk mælkechokoladen i mindre stykker og hak ingefæren
groft.
Kom chokolade, ingefær og valnøddekerner i en foodprocessor
og
hak blandingen ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
Kom chokoladeblandingen i en skål.
Tilsæt flødeost og rør fyldet godt sammen med en gaffel.
Stil fyldet tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Form, med 2 teskeer, ca. 55 små kugler - på størrelse med
store hasselnødder.
Læg konfektkuglerne på en bakke med bagepapir og
stil dem tildækket i fryseren i ca. ½ time.
Bræk den mørke chokolade i mindre stykker og smelt dem i en
skål i vandbad.
Læg en konfektkugle på en gaffel og vend hurtigt kuglen i
den smeltede chokolade.
Stil den overtrukne kugle tilbage på bakken og pynt den med
valnøddekerner,
guldstøv eller kakao.
Overtræk og pynt resten af kuglerne.
Lad dem stå på køkkenbordet til chokoladen er stivnet.
Stil derefter chokoladekuglerne i køleskabet i mindst 2
timer.
Tips: Chokoladekuglerne kan opbevares i køleskabet i 4-5
døgn.
Drikkevarer: Oloroso sherry eller portvin - server gerne i
store glas
Se alle de bedste opskrifter med Chokolade
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.