Suppe Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid: ca. 1½ time. Let at lave. Mellem pris. (6 personer)
# Ingredienser
til Grønsagssuppe, italiensk:
1 kg kalvebryst uden ben
2-3 løg
4 tomater
1 gulerod
2 stilke blegselleri
4 spsk olie
1,5 l vand
2 kviste frisk basilikum eller 1 tsk tørret
3-4 friske salvieblade eller 1 tsk tørret
250 g bælgede ærter (evt. frosne)
salt og peber
Endvidere: 1 bdt persille
*
Sådan laves
Grønsagssuppe, italiensk:
1. Befri kødet for eventuelle sener, hinder og brusk og skær
det i 2 cm store tern.
Pil løgene og skær dem i skiver.
Skold og flå tomaterne, fjern kernerne og hak tomatkødet
groft.
Skræl guleroden, skyl blegsellerien og skær dem i skiver.
2. Lad olien blive varm i en stor gryde.
Kom kødstykker og løgringe heri og lad dem svitse et par min.
under omrøring.
3. Tilsæt tomater, gulerod, blegselleri og krydderurter og
lad alt snurre kort, mens det vendes.
4. Hæld vandet ved og lad suppen koge ved svag varme i ca. 5
kvarter.
Tilsæt salt og peber.
5. Kom ærterne i suppen og lad den koge yderligere 5 min.
Server suppen rygende varm drysset med friskhakket persille.
Tips: En italiensk »zuppa« serveres ofte med Croûtoner
til. De kan drysses med reven ost og lægges i bunden af suppetallerkenen,
straks inden suppen forsigtigt hældes over.
Andre grønsager kan bruges; lad sæsonen bestemme. Suppen kan
også tilsættes 1 dl små suppenudler de sidste 5 min. af kogetiden. Server evt.
(friskreven) parmesanost og Grissini til.
Se flere
opskrifter med Grønsager
Se flere
opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------