Denne grønsagstærte er vildt lækker og kan serveres med hummus der også kan serveres fx som dip til forretter eller smøres direkte på nybagte, varme fladbrød
Hummus er en klassisk forret og snack fra Mellemøsten bestående primært af kikærtpuré med varierende tilbehør. I fremstilling af
hummus anvendes her 2 fed hvidløg,
salt, peber og citronsaft eller især tahini. Anret hummus på salatblade og garner med oliven, tomater og citroner.
6-8 personer.
Tilberedningstid: ca 45 min. Hviletid, dej: 1 time. Bagetid: ca 45 min. Ikke
fryseegnet
# Ingredienser
Dej:
300 g hvedemel (5
dl)
200 g smør
1 tsk salt
5 spsk koldt vand
Fyld:
1 aubergine
1 pastinak
250 g champignon
4-5 tomater
35 g smør
1 spsk hvedemel
½-1 dl fløde
citronsaft
salt
æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Lav dejen.
Smuldr fedtstoffet i
melet, tilsæt salt og vand og saml dejen.
Læg den koldt 1
time.
2. Smelt smør og lad
auberginen i terninger, pastinakterninger og skivede champignon snurre heri.
Drys melet over og rør fløden i.
Tilsæt de flåede,
delte tomater, citronsaft og salt og lad det småkoge nogle minutter.
3. Del dejen i 2
dele og rul hver del til en rund plade.
Beklæd en tærteform
ca 24 cm i diameter med den ene plade.
Forbag bunden ca 10
min. ved 225 °C.
4. Kom
grønsagsstuvningen i den forbagte bund, dæk med resten af dejen.
Skær et par huller i
dejen, pensl med æg og bag tærten yderligere 30-35 min.
Server tærten med
hummus eller salat.
Hummus (kikærter)
Læg 5 dl kikærter i
blød i koldt vand.
Kog ærterne møre i
udblødningsvandet 1½-2 timer.
Purér dem gennem en
sigte og smag til med 2 fed hvidløg, salt, peber og citronsaft eller tahini.
Anret hummus på
salatblade og garner med oliven, tomater og citroner.
Se alle de bedste opskrifter med Hummus
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------