LET
med rejer - Her er forslag til en middagsret, hvor rejer er hovedingrediens.
Vælg mættende paella med rejer, chorizo og peberfrugt.
Arbejdstid:
25 min. Koge/stegetid: 25-30 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer.
#
Ingredienser til Paella med rejer:
5
dl fiske-eller hønsebouillon
1
nip safran
50
g chorizo eller bacon (fintsnittet)
1
løg (finthakket)
1
peberfrugt (terninger)
4
fed hvidløg (finthakket)
1
dl hvidvin
1
dåse cherrytomater eller hakkede tomater
3
dl langkornede ris
250-300
g pillede rejer
150
g grønne ærter (friske eller frosne)
salt
og peber
Pynt:
persille og citronbåde
*
Sådan
laver du Paella med rejer:
Giv
bouillonen et opkog i en gryde.
Tag
den af varmen og tilsæt safran.
Steg
chorizo eller bacon i en dyb pande til fedtet begynder at smelte fra.
Tilsæt
løg og peberfrugt og steg under omrøring 5 min.
Tilsæt
hvidløg, rør rundt og tilsæt vin.
Giv
det et opkog og tilsæt tomater, ris og bouillon.
Giv
det et opkog under omrøring.
Skru
ned for varmen og lad retten simre uden låg ca. 15 min. til risene er møre og
har opsuget væden.
Dryp
rejerne godt af og krydr dem med salt og peber
Vend
dem i risene sammen med ærterne og lad det simre 5 min. under låg.
Server
direkte fra panden med friskhakket persille og citronbåde.
TIPS:
Rester kan nydes koldt som salat: Smag til med lidt citronsaft eller vineddike.
Se
også opskriften på Rejetærte med tomater og brøndkarse
Her
finder du flere opskrifter på dejlige paella.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD