Det er ikke for ingenting, man siger "Det går som varmt brød!". De typiske østrigske ruller er simpelthen lækre - Prøv denne opskrift. Dine kære kan ikke få nok af disse ruller.
Bagværk Hjemmebag Frokost. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt:
ca 1 time. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. Antal: 15-18
stk.
# Ingredienser til
Semmeln - Østrigske rundstykker
2½ dl mælk, evt. halvt vand
25 g gær
1 tsk fint salt
1 æg
ca. 500 g hvedemel (8⅓
dl)
æg til pensling
*
Sådan laves Semmeln - Østrigske rundstykker
1. Lun mælken knap håndvarmt (35 °C) og hæld det i en skål og
opløs gæren heri.
Tilsæt salt og sammenpisket æg.
2. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen færdig på et melet
bord.
3. Ælt dejen blank, blød og smidig.
Lad den hæve tildækket og lunt, til den har fordoblet sit omfang,
ca 45 min.
Sæt ovnen på 220 °C.
4. Ælt dejen kort igennem, men slå ikke for meget luft ud af
den.
Tril den til en pølse og skær den i 15-18 stykker.
Form disse til rundstykker.
5. Anbring dejbollerne på en smurt bageplade eller på en plade
beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket og lunt i 15 min.
6. Rids rundstykkerne et par gange på kryds og tværs med en meget
skarp kniv eller et barberblad, så man kan forestille sig, at ridserne under bagningen
vil danne en stjerne.
Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg.
7. Sæt straks rundstykkerne i den forvarmede ovn og bag dem gyldne,
ca 15 min, på ovnens midterrille.
8. Lad rundstykkerne svale utildækket på en rist.
Tips: Hvis du bruger halvt vand, kan gærvæsken irøres
10 g smeltet smør (1 spsk).
Semmeln kan også laves på basis af surdej, se fx Bondebrød, fransk.
Rundstykkerne kan også ridses en eller to gange på tværs, pensles
med æg og drysses rigeligt med birkes, sesamfrø eller kommen og groft salt.
Også egnede til frokostbordet.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rundstykker
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------