Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca ½ time Stegetid: 6-8 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til
Sild, letsaltede, stegte – Sotare
1 kg små ferske sild
1 spsk salt
1-2 spsk olie
Saltlage:
2 dl vand
1 spsk salt
*
Sådan laves Sild, letsaltede, stegte – Sotare
1. Gør sildene i stand, skrab dem for slim og skæl.
Skær nakken igennem bag gællerne og træk hovedet af, så flest
mulige indvolde følger med.
Lad finner og ryg ben blive siddende.
Se Sild,
rensning og udbening af.
2. Varm en tykbundet jernstegepande op.
Kom lidt olie på og læg sildene side om side i panden.
Steg dem 3-4 min. på hver side.
Sildene skal være sprøde og næsten brankede.
3. Opløs saltet, til saltlagen, i vandet.
Læg sildene på et varmt serveringsfad, stænk saltlagen over og
server straks.
Server små, nye kartofler til.
Peberrodssmør
er også godt til.
Tips: Sildene kan også grilles på udegrill.
Stegetiden er nogenlunde den samme.
I stedet for at stænke saltlagen over lige inden serveringen,
kan sildene lægges i saltlagen ca 1 time, inden de steges.
Sildene skal være så sorte som en sotare, som betyder skorstensfejer
på svensk.
Strömming, som egentlig skal bruges til denne svenske ret, er
en lille sild, der lever i Den botniske Bugt.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------