Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 45 min. Afkøling: 2-3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde: ca .
# Ingredienser
til Melonmarmelade
1¼ kg melon (net- eller honningmelon)
750 g (rå)sukker (8½ dl)
1 stang vanilje
1 stang kanel
1 spsk friskhakket ingefær eller 2 tsk tørret
saft af 2 citroner (ca )
Endvidere: konserveringsmiddel
*
Sådan laves Melonmarmelade
1. Befri melonerne for skal og kerner og skær frugtkødet i
små terninger.
2. Flæk vaniljestangen.
Kom melonstykkerne i en tykbundet gryde, drys med sukker
mellem lagene, kom vaniljestang, kanelstang, ingefær og citronsaft i.
3. Varm langsomt blandingen op til kogepunktet.
Lad marmeladen koge ved svag varme og uden lå ca 45 min.
Frugtkødet skal være let gennemsigtigt. Rør nu og da.
Rolig omrøring gør marmeladen klar og uden luftblærer,
selvom den moser let.
Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel ifølge
brugsanvisningen på emballagen.
4. Hæld marmeladen på rene glas og luk tæt eller bind straks
til.
Tips: Marmeladen kan tilsættes skoldede, smuttede og
snittede mandler og ½ dl lys rom.
Melonmarmelade er godt til brød eller som pandekagefyld.
Se alle de bedste opskrifter med Melon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------