Syltning Syltetøj. Arbejdstid: ca ½ time Kogetid i alt: ca 35 min. Afdrypning: 4-6 timer. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Paradisæblegelé
1 kg paradisæbler
ca
vand
Endvidere:
700-
sukker pr. l saft
Geléglas
Syltepapir
Bomuldsgarn
*
Sådan laves Paradisæblegelé
- Skyl paradisæblerne, halver dem og fjern stilkene, men
ikke kernehusene.
- Kom æblerne i en gryde og tilsæt så meget vand, at de er ca
halvt dækket.
- Bring æblerne i kog og kog dem under låg ved svag varme i
ca 20 min.
- Hæld de kogte æbler til afdrypning i en saftpose eller en
stor sigte foret med et viskestykke.
Lad dem dryppe af 4-6 timer, den sidste saft, der drypper
af, er den mest pektinrige, og det har betydning for geléringen.
Saftposen må ikke klemmes eller vrides, så bliver saften
uklar. - Mål saften, kom den i en gryde og bring den i kog.
- Kom sukkeret i og rør, til det er helt opløst.
- Kog saften ved svag varme uden låg 10-15 min.
Lav geléprøven:
Dyp en tør ske i gelésaften og hold den højt over gryden.
Hvis den sidste dråbe bliver hængende som gelé, er kogningen
færdig. - Tag straks gryden fra varmen.
Skum geléen og hæld den på rengjorte varme glas. - Læg et viskestykke over glassene, mens geléen køler af og
bind først glassene til næste dag.
Tips: Brug helst knap modne paradisæbler til gelé, da
disse indeholder mest pektin. Pektin og frugtsyre bevirker, at geleen bliver
stiv.
Frossen frugt indeholder mindre pektin end frisk frugt.
Viser det sig efter nogle dage, at geléen ikke bliver stiv nok, kan man bruge
et geleringspulver, som røres ud i den kolde saft og varmes op.
Følg i øvrigt brugsanvisningen.
Er frugten meget moden, bør sukkermængden øges til pr. liter saft eller
geleringsmiddel bruges, hvis man ikke ønsker geléen alt for sød.
Se alle de bedste opskrifter med Paradisæble
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------