Rabarberkompot er nemt at lave, og det smager som den dejligste luksus. Sødt og syrligt på samme tid. Brug som tilbehør eller dessert. Prøv den her.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Kogetid: ca 1-5 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
500 g (vin)rabarber
Lage:
¼ liter vand
175 g sukker (ca 2
dl)
½ stang vanilje
* Fremgangsmåde
1. Skyl
rabarberstilkene og skær »fod«- og blad af.
Befri stilkene for
eventuelle grove strenge og skær dem i 2 cm lange stykker.
2. Kog en lage af
vand, sukker og flækket vanilje.
Kom
rabarberstykkerne i lagen og bring den langsomt til kogepunktet.
Tag gryden fra
varmen og lad den stå med låg på ca et kvarter.
3. Tag stykkerne op
i en skål og kog lagen lidt ind for god varme uden låg, så der er ca 3/4
tilbage.
Hæld lagen over rabarberne og lad det afkøle.
Fjern vaniljestangen.
TIPS: Spiser du lidt rabarberkompot til aftensmaden, kan
oxalsyren ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for
mange mennesker - så må du bruge Tørsleffs Nonoxal.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------