Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Skal trække: 1 måned. Let at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Tomater, saltede
2 kg små grønne eller røde tomater
Saltlage:
2 l vand
125 g groft salt (ca. 1½ dl)
2-3 krondildskærme
3-4 kviste timian
Syltekrukker eller -glas
*
Sådan laves Tomater, saltede
1. Skyl tomaterne og befri dem for stilkefæstet.
Kom dem på rengjorte, skoldede glas (krukker) lagvis med
dildskærme og timiankviste.
Saltlage:
2. Opvarm vandet og opløs saltet heri.
Afkøl lagen og hæld den over tomaterne.
Læg et låg eller en tallerken over, så tomaterne holdes
under lagen.
3. Lad tomaterne trække i lagen på et køligt sted i ca 1
måned, før der spises af dem.
Tips: Tilbehør til kødretter, som snacks eller de kan
indgå i en større Hors
d'oeuvre.
Hvis tomaterne er for salte, kan lagen tilsættes lidt mere
vand.
Så skal de trække yderligere, til smagen er tilpas.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------