Tilbehør. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca 1 time. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser
til Tomatmarmelade
1½ kg modne tomater
6 løg
125 g lyst farin (ca. 2 dl)
5 dl vin- eller æbleeddike
¼ tsk cayennepeber
2 spsk salt
konserveringsvæske, evt.
Sylteglas
*
Sådan laves Tomatmarmelade
1. Skold og flå tomaterne og skær dem i mindre stykker.
Pil løgene og hak dem.
2. Kom samtlige ingredienser i en tykbundet gryde og varm
langsomt op under omrøring.
Lad tomatmarmeladen koge ved svag varme i ca 1 time uden
låg.
Rør med mellemrum i gryden, så massen ikke brænder fast mod
bunden.
Konsistensen skal være jævn og tyk.
3. Smag marmeladen til og krydr om nødvendigt lidt mere.
Tilsæt evt. konserveringsvæske ifølge anvisningen på
emballagen.
Hæld tomatmarmeladen på rene, skoldede glas og luk tæt.
Tips: Tomatmarmeladen bruges til kød- og fiskeretter
eller som smagsgiver i sammenkogte retter.
Se også Chutney, tomat
Tomatmarmelade med
æbler:
Bland de flåede, hakkede tomater med 1 kg skrællede æbler
skåret i små terninger.
Tilsæt saften af en halv citron og 500 g sukker.
Kom det hele i en gryde og lad det koge for svag varme i ½
time.
Smag marmeladen til og krydr om nødvendigt lidt mere.
Tilsæt evt. konserveringsvæske ifølge anvisningen på
emballagen.
Hæld tomatmarmeladen på rene, skoldede glas og luk tæt.
Se alle de bedste opskrifter med Tomat
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------