Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 30 min. Kogetid i alt: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn.
# Ingredienser
til Tyttebærsyltetøj med gråpærer
1 kg tyttebær
500 g (grå)pærer
3 dl vand
500 g sukker (knap 6 dl)
Sylteglas
*
Sådan laves Tyttebærsyltetøj med gråpærer
1. Skyl tyttebærrene og fjern eventuelle stilke.
Skræl pærerne, befri dem for blomst, stilk og kernehus og
skær dem i både.
2. Bring vand og sukker i kog.
Undgå kogegrej af aluminium af hensyn til frugtsyren.
Kom pærestykkerne i og kog dem under låg i ca 5 min.
Tilsæt tyttebær og lad dem koge med for lille blus i
yderligere 5 min. uden låg.
Tag frugten op med en hulske og kom den på rene, skoldede
glas.
3. Kog lagen ind uden låg i ca 10 min.
Skum grundigt.
Hæld lagen over frugten og luk straks glassene tæt.
Tips: Tyttebær indeholder benzoesyre, og det er
derfor unødvendigt at tilsætte konserveringsmiddel.
Gråpærer giver den bedste smag til syltetøjet, men er næsten
umulige at købe.
Andre faste pære sorter kan bruges, men gråpæren er specielt
velegnet.
Server fx med små pandekager
Se alle de bedste opskrifter med Tyttebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------