Tyttebærsyltetøj er nemt at lave selv. Her er opskriften,
så du kan se, hvordan du laver dejligt syltetøj med tyttebær og pærer...
Tilberedningstid: ca
40 min.
# Ingredienser
1 kg tyttebær
½ kg gråpærer
1 dl vand
½ kg sukker
* Tilberedning
1. Skyl
tyttebærrene.
Skræl og skyl
pærerne, fjern kernehusene og skær frugten i småstykker.
2. Kog en lage af
sukker og vand.
Kom tyttebær og pærer i og lad det koge i 15 min.
3. Skum godt med en
hulske og kom bær, pærer og saft på rene glas.
Bind straks til.
Variation
Kog 1 kg tyttebær og
½ kg pærer, skåret i terninger, ¾ kg sukker og lidt reven citronskal i 10 min.
Tag gryden fra varmen og tilsæt 1½ dl frugtbrændevin, fx calvados.