Spinatsoufflé med karry er en nem og lækker variant af den
ellers så udfordrende soufflé. Spis den til forret, frokost eller som en let
ret til aften med en frisk salat til. ❤
Til 8 personer
# Ingredienser
meget blødt smør,
til at pensle formene med
500 g babyspinatblade, godt skyllede
havsalt og sort peber
3 spsk olie eller smør
1 bananskalotteløg, pillet og finthakket
2 fed hvidløg, pillet og fint knust
40 g hvedemel
1 knsp cayennepeber, eller efter smag
2½ dl mini mælk
200 g blød gedeost
2 spsk fintrevet parmesan
4 store æg, delt i hvider og blommer
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C.
Pensl 8 ramekiner,
der hver kan rumme 1½ dl, med blødt smør.
Husk også at pensle
kanterne.
Sæt dem på en bageplade,
afkøl dem i 15 min og pensl dem endnu en gang med smør.
Sæt en stor gryde
over middelvarme.
Når den er varm, kommes spinat i med lidt salt og peber.
Rør i 2-3 min., til
bladene er faldet sammen, tilsæt evt. en lille smule vand.
Hæld dem i et
dørslag over en stor skål.
Lad det køle lidt
af.
Rul spinaten ind i et rent viskestykke og vrid den overskydende væde ud.
Hak den fint og sæt
den til side.
Varm olie i en
mellemstor gryde og kom bananskalotteløg og hvidløg i.
Rør ved middelvarme i 4-6 min., til det er blødt.
Tilsæt mel og
cayennepeber og rør ved lav varme i 2-3 min.
Pisk mælk i lidt ad
gangen.
Lad det småsimre og
rør i endnu 2 min, til det tykner.
Kom det i en stor
skål og lad det køle en smule af.
Smuldr gedeost ned i
blandingen, tilsæt parmesan og en smule salt og peber.
Rør det sammen.
Bland den hakkede
spinat og æggeblommer i.
Sæt det til side.
Pisk æggehviderne
stive i en stor skål og fold spinat-oste-blandingen i, så det lige netop er
blandet.
Fordel med en ske
blandingen i de 8 ramekiner.
Bank dem forsigtigt mod bordet for at få eventuelle luftbobler ud.
Kør en lille
kniv rundt i kanten af hver.
Bag dem i 13-15 min., indtil de er hævede og gylden brune.
Server omgående med en enkel salat til.
INFO: Soufflé er navnet på en let æggeret. Navnet, soufflé,
kommer gennem fransk fra latin: sub = "under" + flare = "puste".
Da æggene er pisket op med luft, kan retten siges at være
"underblæst". Soufflé fremstilles i mange forskellige beholdere
"soufflé-skåle" eller ramekin.
En soufflé anses da også af nogle som en vanskelig ret at
lave. Det er den nu ikke, men den er lidt fin på den og bliver tøsefornærmet,
hvis den skal vente på at blive serveret. En soufflé puster sig nemlig op, men
falder sammen, hvis du lader den stå og vente. En soufflé skal serveres med det
samme, den kommer ud af ovnen.
Altså: Det er gæsterne de skal vente på souffléen og ikke
souffléen der skal vente på gæsterne
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.